Bloedkoralen collier

Voorzichtig laat je de bloedkoralen collier door jouw handen glijden. Wat een prachtig exemplaar! Die fijne kralen. Die oranje kleur. Het antieke uiterlijk. Vanaf het eerste moment dat je dit sieraad zag, was je al betoverd. Gelukkig heeft Voordeel Sieraden verschillende modellen voor je op voorraad. Bestel jouw bloedkoralen collier vandaag nog!

 

Bloedkoralen collier

De geschiedenis van colliers

Sieraden zijn bijna net zo oud als de mensheid zelf. Zo zijn er aanwijzingen dat er al in de prehistorie kettingen werden gedragen. Tot in de verre oudheid waren deze colliers redelijk simpel van aard. Een botje, steen of dierentand diende veelal als hanger. Van gedetailleerde werken, zoals een bloedkoralen collier, was er dus nog geen sprake. In de tijd van de farao’s werden de versieringen van kettingen echter veel verfijnder.

Pas in de 16e eeuw deed bloedkoraal zijn intrede. Het materiaal werd in die tijd gezien als beschermer tegen demonen en kinderziekten. Een bloedkoralen collier werd daarom veel door kinderen gedragen. Tegen het einde van de 17e eeuw raakte dit materiaal echter uit de mode. Door dienstbodes is het vervolgens de provinciën ingebracht, waar het deel uit ging maken van verschillende klederdrachten. Vandaag de dag is de bloedkoralen collier weer bezig met een opmars en is het sieraad populairder dan ooit!

 

De producten van Voordeel Sieraden

Bijzondere sieraden zijn van alle tijden. Een bloedkoralen collier. Een diamanten ring. Oorbellen van goud. Ze kennen stuk voor stuk een verhaal. Het is de missie van Voordeel Sieraden om ze voor iedereen toegankelijk te maken. Naast onze nieuwe collectie kun je bij ons daarom ook tweedehands modellen vinden. Denk hier bijvoorbeeld aan de door jouw gewenste bloedkoralen collier. Of het nu gaat om antieke sieraden of vintage sieraden. Van armbanden, kettingen, ringen met edelstenen, granaten kettingen, ringen, vintage ringen, hangers, antieke oorbellen, tot broches. Bij Voordeelsieraden shop je online het sieraad, gouden ring met amethist, horloge of mode-item van jouw keuze!

 

 

Bestel hier uw bloedkoralen collier

Die diepe oranjerode kleur, gecombineerd met goud of zilver. Een bloedkoralen collier is bijna betoverend te noemen. Bestel er daarom vandaag nog één in de webshop van Voordeel Sieraden. Heb je een vraag? Ook dan staan onze medewerkers je graag te woord. Vul ons contactformulier in of bel gerust naar +31 (0)6 5202 0818. Hangt onze bloedkoralen collier straks om jouw hals?